Vijf SUV’s die onder €400 zijn te private leasen

Shane JebbinkShane Jebbink19 juli 2022 om 15:57

Of je nu op zaterdagochtend het halve voetbalelftal van je zoon moet vervoeren, graag met je gezin gaat kamperen of gewoon over veel ruimte wil beschikken: de SUV is een handige auto om op je oprit te hebben staan.

Over het eerste half jaar van 2021 had de SUV zelfs het grootste marktaandeel van alle nieuwverkochte auto’s in Nederland bereikt met 41,4 procent. Ter vergelijking: in 2010 was slechts zeven procent van het aantal nieuwverkochte auto’s een SUV. Ook voor private lease zijn de SUV’s populair, waardoor er steeds meer modellen beschikbaar worden. Tussen deze modellen zijn ook genoeg opties voor mensen die niet maandelijks hun bankrekening willen plunderen.

In dit artikel zetten we een aantal betaalbare modellen voor onder €400 per maand voor je op een rijtje en vertellen we je waarom het rijden van een SUV je heel veel voordelen biedt.

ford-puma-suv-private-lease

De SUV (Sports Utility Vehicle) is in korte tijd de meest populaire carrosserievorm van Nederland geworden. Maar waarom kiezen zoveel mensen voor een SUV? Allereerst en het meest voor de hand liggend is de ruimte die je krijgt met een SUV.

Over beenruimte valt in de gemiddelde SUV niet te klagen en ook is er meer dan genoeg ruimte voor je bagage. Wanneer je de stoelen naar beneden klapt zou je vaak zelfs een kleine verhuizing kunnen regelen met je auto.

Naast de ruimte zien veel mensen de hoge instap en hoge zit van een SUV ook als groot voordeel. Met deze hoge zitpositie heb je veel overzicht over de weg. Tenslotte is de SUV vaak ook geschikt om off-road te rijden. SUV’s hebben de naam om in aanschaf of het maandelijkse private leasebedrag relatief prijzig te zijn, maar dit hoeft niet te kloppen.

We hebben een lijst voor je samengesteld van SUV’s die op Liever Private Lease voor minder dan €400 per maand te private leasen zijn. 

Seat Arona 

Deze Spanjaard is de voordeligste private leasedeal van deze lijst. Je krijgt voor een schappelijke maandelijkse vergoeding een stoer ogende en robuuste SUV.

Ook het interieur is standaard van allerlei gemakken voorzien met onder andere een infotainmentsysteem dat Android Auto en Apple Carplay ondersteunt. Daarnaast beschikt de Arona over 400 liter bagageruimte en kom je ook aan beenruimte niet te kort.

Als je binnenkort graag deze stoere en degelijke SUV voor je deur wil hebben, kijk dan hier voor de beste Seat Arona private lease deals. 

seat-arona

Dacia Duster 

Dacia positioneert zich als een budgetmerk en dat is in het SUV-segment niet anders. Je kan voor een relatief lage prijs beschikken over een Dacia Duster, het grootste model van het Roemeense merk. Voor die prijs krijg je een no-nonsense SUV terug.

De Duster heeft de grootste bagageruimte van de auto’s op deze lijst met 478 liter. Dit kan zelfs uitgebreid worden tot 1623 liter wanneer je de achterbank naar beneden klapt. Ook is de Duster de enige SUV uit de lijst die de mogelijkheid biedt om op benzine en LPG te rijden. Deze mogelijkheid kan door de veel lagere prijs van LPG ten opzichte van benzine veel rijkosten schelen.

Wil jij ook veel auto voor relatief weinig geld hebben? Check hier de beste Dacia Duster private lease deals.

dacia-duster

Renault Captur 

De Captur werd in 2013 door Renault geïntroduceerd als een compacte SUV en de Fransen waren daarmee een van de grondleggers van het subsegment. Ook de meest recente Captur heeft met 395 liter de minste bagageruimte van alle SUV’s op deze lijst, al is dit wel uit te breiden tot 1334 liter wanneer de achterbank naar beneden geklapt wordt.

Het stoere uiterlijk van de nieuwe Captur is wel een verandering ten opzichte van zijn eerdere generaties. Ook het interieur is door zijn luxe uitstraling te prijzen.

Heeft deze trendsetter van Renault je overtuigd? Kijk hier voor de beste Renault Captur private lease deal.

renault-captur

Peugeot 2008 

Peugeot wilde de derde generatie van de 2008 duidelijk een maatje groter produceren dan de twee voorgaande modellen en maakte de nieuwe 2008 14 centimeter langer. Het resultaat is een bagageruimte van 405 liter wat uit te breiden is naar 1467 liter door de achterbank naar beneden te klappen en degelijke beenruimte.

Ook het exterieur van de 2008 heeft een grote upgrade doorgemaakt door de jaren heen en ziet er heden ten dage gelikt uit. Het interieur van de Franse SUV oogt al even fraai en chique. Tevens is het veiligheidspakket in de standaarduitrusting zo goed als compleet.

Wil jij een Peugeot 2008 private leasen? Kijk dan snel in het overzicht en je hebt dit Franse staaltje design snel op je oprit staan.

peugeot-2008

Ford Puma 

De Ford Puma is met een acceleratie tussen de 6,7 en 9,8 seconden en topsnelheden tussen 191 en 202 kilometer per uur (beiden zijn afhankelijk van de versie die je leaset) de sportiefste SUV van deze lijst. De Puma wordt in Nederland alleen geleverd als een ‘milde hybride’, een systeem waarbij de 48 volt startgenerator de motor ondersteunt maar niet overneemt.

Ook qua bagageruimte zit het wel snor met 406 of 456 liter (dit is wederom afhankelijk van welke versie je kiest). De standaarduitrusting van de Puma is compleet te noemen. Het interieur is zelfs in de standaarduitvoering uitgebreid met onder andere een infotainmentsysteem en het uiterlijk is evenals zijn concurrenten stoer en strak.

Vind jij naast de ruimte en het uiterlijk ook de sportiviteit van je SUV belangrijk? Dan is een Ford Puma private lease deal uitermate geschikt voor jou!

ford-puma