Dit zijn vijf populaire stadsauto’s voor private lease

Shane JebbinkShane Jebbink18 juli 2022 om 16:27

Een compacte auto ‘voor erbij’ of handig omdat je de meeste kilometers aflegt binnen de bebouwde kom. Stadsauto’s zijn al jaren populaire modellen en kunnen afhankelijk van je situatie een ideale keuze zijn.

Ook voor private lease zijn de auto’s uit het zogenoemde A-segment in trek. Als je nog overtuigd moet worden dat een stadsauto bij je past of als je door de hoeveelheid keuze in het stadsautosegment door de bomen het bos niet meer ziet is dit artikel een must-read.

Wij zetten voor jou alle voordelen van een stadsauto op een rijtje en benoemen een aantal uitstekende exemplaren uit dit segment.

Fiat 500 vooraanzicht private lease

De compacte stadsauto’s zijn al jaren populair, ook onder private leasers. Dit heeft mede te maken met het relatief lage maandelijkse leasebedrag dat je betaalt voor een stadsauto. Daarbij komt dat stadsauto’s zuiniger zijn dan grotere modellen.

Dit zorgt voor iets waar iedereen naar streeft met de stijgende benzineprijzen in het achterhoofd: minder stops bij je plaatselijke tankstation. Tenslotte zijn stadsauto’s uitstekend geschikt voor de wat smallere wegen, krappe parkeerplekken en uitdagende manoeuvres.

In dit lijstje vind je de vijf meest populaire stadsauto’s voor private lease die te vinden zijn op Liever Private Lease.

Fiat 500 

De Fiat 500 werd in 1957 geïntroduceerd door het bedrijf uit Turijn en is een van de kleinste auto’s die ooit in massa geproduceerd is. Hoewel de auto sinds de herintroductie in 2007 in formaat is gegroeid heeft de Fiat 500 aan charme niets ingeleverd.

Ook de nieuwste versie van deze klassieker is een hippe en tevens strakke verschijning. Naast zijn uiterlijke schoonheid is de Fiat 500 een van de meest voordelige auto in deze lijst.

Zie jij jezelf wel rijden in dit knappe staaltje design? Vind hier een passende Fiat 500 private lease deal.

fiat-500

Peugeot 108

Peugeot is een van de meest ervaren merken op de Nederlandse markt, wat ook in de 108 terug te zien is. De hatchback is praktisch en logisch in gebruik. De 108 werd in 2014 geïntroduceerd en is een van de meest voordelige opties in zijn klasse.

De auto staat bekend als betrouwbaar en zuinig, wat de rijkosten laag houdt. Daarnaast is de 108 naast een stadsauto ook comfortabel op de snelweg te gebruiken.

Kijk hier voor de beste Peugeot 108 private lease deal en rijd binnenkort al in deze trouwe Fransoos.

peugeot-108

Kia Picanto

De Kia Picanto is een van de best verkochte stadsauto’s van Nederland, en ook voor private lease is de Koreaan een populaire keuze. De hatchback is standaard rijk uitgerust en biedt veel ruimte voor zowel de passagiers als je bagage (255 liter kofferbakruimte om precies te zijn). De Picanto is geen benzineslurper en daarnaast ziet de uitvoering die Kia in 2020 introduceerde er ook nog eens puntgaaf uit.

Wil jij de Picanto zo snel mogelijk voor je deur zien staan? Kijk hier voor een passende Kia Picanto private lease deal voor jou. 

kia-picanto-back

Volkswagen Up

De Volkswagen Up kwam in 2011 op de markt als kleiner alternatief voor de Polo, die door de jaren heen juist groter werd. De Up! is een solide hatchback in zowel het interieur als het uiterlijk. Ook heeft de auto een kleine draaicirkel, waardoor parkeren in de meest krappe plekken niet meer een spannende manoeuvre voor je is.

Als deze Duitse stadsauto naar jouw smaak is, kun je hier de beste Volkswagen Up private lease deals vinden. 

volkwagen-up-red

Hyundai i10

Hyundai introduceerde de i10 in 2008, maar de huidige versie die in 2020 op de markt kwam lijkt in niets op zijn voorganger. De standaarduitrusting is rijk te noemen met onder andere een infotainmentsysteem met een 8 inch scherm en moderne veiligheidsvoorzieningen. Daarbij is is de i10 samen met de Picanto uit deze lijst de auto met de meeste ruimte.

Bevalt deze Koreaanse hatchback je? Bekijk hier de beste Hyundai i10 private lease deals.

hyundai-i10