Dit zijn vijf populaire elektrische private lease-auto’s

Shane JebbinkShane Jebbink18 juli 2022 om 13:20

Elektrische auto’s worden mede door de alsmaar stijgende benzineprijzen steeds populairder. Ook voor private lease is deze trend zichtbaar: steeds meer klanten kiezen voor een elektrische auto.

Zo blijkt uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) dat een kwart van de geleasde auto’s in het eerste kwartaal van 2022 elektrisch was. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

Peugeot e-208

De keuze om een elektrische auto te private leasen kan nogal schelen in de maandelijkse kosten. Het opladen van een elektrische auto is namelijk een stuk goedkoper dan het voltanken van de meer traditionele benzine- of dieselvariant. Tevens maak je aanspraak op de speciale subsidie (SEPP) die beschikbaar is gesteld door de overheid.

Voor het huidige jaar is de subsidiepot op, maar aan het begin van het nieuwe jaar wordt dat budget aangevuld. Deze subsidie brengt de maandelijkse kosten verder naar beneden. Door de toenemende populariteit zijn er steeds meer mogelijkheden voor een goede elektrische auto. In deze lijst zetten we vijf van de meest populaire elektrische auto’s die beschikbaar zijn op Liever Private Lease voor je op een rijtje. 
 

Dacia Spring


Dacia staat bekend als prijsvechter en dat is bij de Spring niet anders. De Roemeense cross-over is de meest voordelige optie uit deze lijst. De volledig elektrische Spring biedt de voordelen van een SUV (gemakkelijke instap en goed overzicht), maar is ook compact en heeft een kleine draaicirkel. Daarom is de Spring uitstekend geschikt voor de stad.

Met een accucapaciteit van ruim 27 kWh beschikt de Spring over een actieradius van 230 kilometer. Ook heeft de Spring een relatief grote bagageruimte van 290 liter en ondersteunt de auto telefoonkoppeling via Apple Carplay of Android Auto.

Vind hier de beste Dacia Spring private lease deal.

dacia-spring

Fiat 500e


Toen Fiat in 2007 de Fiat 500 opnieuw uitbracht op basis van de welbekende oude versie van de hatchback, werd deze in rap tempo razend populair. De afgelopen jaren nam de interesse in de Italiaanse stadsauto af, maar een deel werd teruggevonden met de intrede van de elektrische Fiat 500, ook wel de 500e.

De sportief ogende elektrische versie van de Fiat 500 is standaard uitgerust met een accucapaciteit van 24 kWh, waarmee je over een actieradius van 190 kilometer beschikt. Daarnaast kun je kiezen voor een accu met een capaciteit van 42 kWh, die een actieradius van 313 kilometer heeft.

Vind een overzicht met alle Fiat 500e private lease deals hier.

Peugeot e-208 

De Peugeot 208 is al jaren een populaire private lease-keuze en is een uitstekende optie in het B-segment. Sinds 2020 is ook een volledig elektrische versie van de auto genaamd de e-208 beschikbaar. De elektrische 208 beschikt over een actieradius van 360 kilometer door een accucapaciteit van 50 kWh.

De motor van de Franse hatchback levert 136 pk waardoor de e-208 rap is. Met de 208 maak je gebruik van de lange ervaring van Peugeot in dit segment. De auto zit goed in elkaar en is praktisch en overzichtelijk in gebruik.

De beste Peugeot e-208 private lease deals zijn hier te vinden.

peugeot-e-208

Opel Corsa-e 


De Opel Corsa-e is eveneens een populaire optie in het B-segment. De Corsa-e wordt vaak in een adem genoemd met de Peugeot e-208, aangezien de auto’s technisch hetzelfde zijn ontworpen door moederbedrijf Stellantis.

Zo heeft ook de Corsa-e een accu met een capaciteit van 50 kWh, waardoor de Duitse hatchback een actieradius heeft van 330 kilometer. De elektrische motor van de Corsa-e levert eveneens 136 pk, waardoor je binnen 8.1 seconden 100 km/h rijdt. Aan comfort heb je geen gebrek in de Corsa door het stille rijden.

Overtuigd? Vind jouw Opel Corsa-e private lease deal hier.

opel-corsa-e

Citroën ë-C4


De Citroën ë-C4 is de enige SUV uit de lijst en is daarmee vanzelfsprekend ook de meest ruime keuze. De 380 liter kofferruimte en een hoop beenruimte zorgt ervoor dat de Fransoos uitstekend geschikt is om zowel mensen als bagage te vervoeren. Daarnaast is de ë-C4 standaard uitgerust met een touchscreen waarmee je je smartphone kan verbinden, verschillende veiligheidssystemen en airconditioning.

De ë-C4 heeft een accucapaciteit van 50 kWh waarmee de SUV een actieradius van 357 kilometer heeft. Zo rijd je zonder zorgen van Maastricht naar Groningen. De elektromotor produceert 136 pk en accelereert rap in de eerste meters. Daarnaast kan de ë-C4 snelladen met 100 kW, wat betekent dat opladen tot 50 procent snel gaat.

Wil jij zo snel mogelijk kunnen beschikken over deze elektrische SUV? Zoek dan een passende Citroën ë-C4 private lease deal.

citroen-e-c4