Keurmerk Private Lease

Shane JebbinkShane Jebbink13 september 2022 om 14:19

Private lease is een in populariteit toenemend product dat ervoor zorgt dat veel mensen in een nieuwe auto kunnen rijden, zonder daarvoor een groot geldbedrag te moeten neerleggen. Daarnaast weet je vantevoren wat je kwijt bent aan je auto en is ook al zwetend naar de monteur gaan verleden tijd.

Ook het onderhoud aan je auto zit namelijk bij de prijs inbegrepen. Klinkt geweldig nietwaar? Om dit voor iedereen zo prettig te houden is het Keurmerk Private Lease opgericht.

man-blij-in-auto

Wil jij graag een auto private leasen? Kijk dan hier voor de beste private lease deals.

Niet elke ervaring met private lease is namelijk zo zorgeloos. Er zijn bepaalde leasemaatschappijen die het niet zo nauw nemen met hun voorwaarden en het welzijn van hun klanten. Zo verhogen ze tijdens contracten zonder reden de prijzen, is het product incompleet en ben je niet beschermd tegen te hoge financiële lasten. 

Om dit te voorkomen is het Keurmerk Private Lease door de vereniging van professionele autoleasemaatschappijen (VNA) opgericht. Door te kiezen voor een leasemaatschappij die aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease weet je dat je beschermd bent en op goede voorwaarden kan rekenen. Alle maatschappijen die we aanbieden op lieverprivatelease.nl zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk wil leasers beschermen met vijf belangrijke voorwaarden. 

Eerlijke voorwaarden

Allereerst ben je met het keurmerk verzekerd van eerlijke voorwaarden. De algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Deze voorwaarden moeten aan strenge criteria voldoen. Een voorbeeld daarvan is dat de afgesproken maandprijs niet tussentijds kan worden verhoogd. Ook de verrekening van meer- en minderkilometers zijn voor een vast en eerlijk tarief vastgezet en de voorwaarden van schade en contractbreuk zijn duidelijk vastgelegd. 

mensen-tekenen-private-leasecontract-al-lachend

Compleet product

Wanneer leasemaatschappijen aangesloten zijn bij het Keurmerk Private Lease ben je zeker van een compleet product. Ook zorgen de kleine lettertjes niet voor onnodige en vervelende verrassingen. Onderhoud, reparatie, verzekeringen (WA+ casco), pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting zijn zonder uitzonderingen altijd inbegrepen in het contract. 

Bescherming tegen te hoge financiële lasten

Het keurmerk beschermt je tegen te hoge financiële lasten. De leasemaatschappij kijkt dan ook samen met jou als klant hoeveel je maandelijks kan besteden. Dit doen ze mede door je leasecontract als BKR-registratie door te geven. Hierdoor voorkomt het Keurmerk Private Lease dat je in financiële problemen verwikkeld raakt.

14 dagen bedenktijd

Na het afsluiten van het private leasecontract krijg je 14 dagen bedenktijd. Dit gebeurt om het proces van het kiezen voor een leaseauto zo zorgeloos mogelijk te maken. Wanneer je de leaseauto direct wil ontvangen kun je ook afzien van de bedenktijd. 

Zekerheid bij klachten

Zelfs met al de voorwaarden van dien is het mogelijk dat je klachten hebt over het proces of je auto. Mocht dit het geval zijn kun je terecht bij een onafhankelijke geschillencommisie. Deze commissie buigt zich over de klachten en doet daar uitspraken over. Op deze manier ben je er zeker van dat eventuele problemen altijd worden beoordeeld door een onafhankelijke partij en worden opgelost.  

keurmerk-private-lease-voorwaarden

Ontzorging

Het Keurmerk Private Lease zorgt ervoor dat de ontzorging die het product private lease biedt in stand gehouden wordt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dat je een contract af gaat sluiten waar je later spijt van krijgt. Op deze manier kun je zonder zorgen op zoek gaan naar de private leaseauto en de voorwaarden die bij jou passen.