Dit zijn vijf populaire hybride private lease-auto’s

Shane JebbinkShane Jebbink27 juli 2022 om 13:38

Rond de eeuwwisseling werd het in Nederland met de intrede van de Toyota Prius mogelijk om hybride te rijden. Deze vorm van autorijden won naarmate de jaren vorderde steeds meer aan populariteit. Of het nou is om je CO2-voetafdruk te verkleinen of om je portemonnee te ontzien: een hybride auto helpt je hiermee.

Hyundai-Santa-Fe

Hybride auto’s hebben zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor aan boord. Deze motoren kunnen op zichzelf of samenwerkend worden ingezet om de auto aan te drijven. In de praktijk betekent dat vaak dat de verbrandingsmotor als basis dient, waar de elektromotor bij manoeuvres als optrekken assisteert. 

Ook is het mogelijk dat de elektromotor de eerste kilometers op zich neemt, waarna de verbrandingsmotor het overneemt wanneer de accu leeg is. De accu laadt tijdens het rijden vanzelf weer op via een generator door energie die vrijkomt tijdens het remmen. Bij enkele modellen wordt de accu deels opgeladen met behulp van de verbrandingsmotor.

Je hebt de plussen en de minnen ondertussen tegenover elkaar gezet en bent ervan overtuigd dat een hybride auto de beste keuze voor jou is. Goed idee! Maar welke HEV (Hybrid Electric Vehicle) past bij jou? Wij zetten voor jou vijf populaire hybride private lease-auto’s op een rijtje die te vinden zijn op Liever Private Lease

Renault Clio

De Renault Clio is al sinds 1990 vaste bewoner van het Nederlandse autolandschap en is ondertussen toe aan de vijfde generatie. De Clio Hybrid E-tech kan naast de verbrandingsmotor over niet één maar twee elektromotoren beschikken. Daarmee start de Clio altijd elektrisch en is de Franse hatchback een zuinige auto. 

De Clio is rap met 140 paardenkrachten en neemt het schakelen uit je handen met een achttraps automatische versnellingsbak. Als jij zowel zuinig als comfortabel wil rijden kun je hier de beste Renault Clio Hybrid private lease deal vinden.

renault-clio

Hyundai Kona

De eerste SUV in deze lijst dient zich aan in de vorm van de Hyundai Kona. Het Koreaanse merk introduceerde de Kona in 2017, waarna het de SUV in 2021 een facelift gaf.

De Kona is een compacte SUV, maar heeft toch met 374 liter genoeg bagageruimte voor zijn klasse. De hybride aandrijflijn levert een vermogen van 141 pk en hij trekt in 11 seconden op naar 100 kilometer. Daarmee is de Kona geen snelheidsduivel, maar biedt de auto wel veel comfort.

Dit comfort wordt mede bereikt door een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Daarnaast is de Kona met een verbruik van 1 op 20,4 zuinig te noemen. Hoe luxe je de Kona uitgevoerd wilt hebben ligt helemaal in je eigen hand met de vijf ‘upgradepakketten’. Hierin zitten onder andere zaken als een 10,25 inch multimediascherm, parkeersensoren, schuif-/kanteldak en verwarmbare stoelen.

Klinkt deze Koreaan je als muziek in de oren? Kijk hier voor de beste Hyundai Kona deal. 

hyundai-kona

Suzuki Swace 

De Swace is eigenlijk een Toyota Corolla in een Suzuki jasje, maar dat mag de pret niet drukken. Sterker nog, de Swace is een uiterst solide keuze als je een hybride auto wil leasen. De hybride-samenwerking levert 122 pk op en de stationwagon is door zowel de beenruimte als de laadruimte (596 liter) heel praktisch en comfortabel. 

Ook is de Swace standaard rijk uitgerust met verwarmbare stoelen en stuur, een regensensor, een infotainmentsysteem, LED-verlichting en een rits elektronische veiligheidssystemen. Bovenal is de Swace net zoals alle opties op deze lijst wegens zijn hybride aandrijflijn zuinig. 

Als jij over deze oerdegelijke en ruim opgezette Suzuki wil beschikken vind je hier de beste Suzuki Swace private lease deals. 

suzuki-swace

Renault Arkana

De Arkana is een nieuw model dat in 2021 door Renault werd uitgebracht. De SUV-coupé heeft een elegante uitstraling en is heel ruimtelijk. Alle passagiers hebben genoeg ruimte en ook met 480 liter aan bagageruimte is de Arkana ruim in zijn soort.

De hybride aandrijflijn van de Arkana zorgt voor een verbruik van 1 op 20 en biedt 143 pk. Daarbij schakelt de Arkana met dezelfde achttraps automatische versnellingsbak als de Clio. Daarmee levert de auto hetzelfde comfort als zijn merkgenoot.

De Arkana is standaard uitgerust met een boordcomputer, parkdistance control, lichtmetalen velgen, automatische climate control en cruise control.

Wil jij in deze nieuwe Renault rondrijden? Kijk hier voor de beste Renault Arkana private lease deal. 

renault-arkana

Hyundai Santa Fe

Nog zo’n uitstekend vormgegeven SUV, niet toevallig weer van Hyundai. Zuid-Korea levert al jaren een steeds groter aandeel in de automarkt en Hyundai is een van de redenen voor dit feit. 

De Santa Fe is al sinds 2000 op de markt en kan dus op een stuk meer ervaring leunen dan de Kona. Ook is de Santa Fe een stuk groter dan zijn merkgenoot. In de Santa Fe kun je maar liefst zeven mensen tegelijkertijd vervoeren.

Om dit potentiële gewicht succesvol mee te dragen wordt de Santa Fe geleverd met 230 pk en een zestrapsautomaat. Ook in de Santa Fe zijn upgrades mogelijk. Met drie verschillende pakketten kun je de SUV uitrusten met onder andere een 10,25 inch multimediascherm, verwarmde stoelen, LED-verlichting, en een 360 graden camera.

Word jij een van de vele mensen die voor een Koreaanse auto kiest? Kijk hier voor de beste Hyundai Sante Fe private lease deals.

hyuindai-santa-fe