Dit zijn vijf populaire plug-in hybride private lease-auto’s

Shane JebbinkShane Jebbink22 juli 2022 om 12:04

Je wilt graag een nieuw elektrische auto rijden die je makkelijk kunt opladen maar je hebt geen zin om voor de langere routes een route uit te stippelen van de ene laadpaal naar de volgende. Een plug-in hybride is de oplossing voor jou!

kia-niro-2022

Met deze auto’s rijd je de eerste kilometers elektrisch, waarna de plug-in hybride automatisch overstapt naar de verbrandingsmotor. Zo kun je kortere ritten zelfs helemaal elektrisch doen en bereik je een bestemming die verder weg is ook zonder stress en problemen. 

Maar welke PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) past bij jou? Er zijn nogal wat variabelen en specificaties om rekening mee te houden. Hoe groot is de actieradius van de elektromotor? Hoe zuinig is de auto? Hoeveel bagage- en beenruimte heeft de auto? Wij zetten de vijf meest populaire plug-in hybride private lease-auto’s die te vinden zijn op Liever Private Lease op een rijtje. 

Kia Niro

De Kia Niro was zowel in 2020 als in 2021 de bestverkochte auto van Nederland. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de elektrische varianten van de cross-over, waaronder de PHEV. Ook voor private lease is de Niro PHEV een populaire keuze. En waarom ook niet? De Niro PHEV biedt alle voordelen van een cross-over (hoge instap en zit, veel ruimte en stoer exterieur) met de voordelen van een PHEV. 

Volledig elektrisch kun je zo’n 49 kilometer rijden met de Niro, die met een gemiddeld verbruik van 1 op 71,4 ook qua verbruik uitstekende cijfers kan overleggen. Daarnaast is de Koreaan een van de meest voordelige modellen uit deze lijst. 

Waar wacht je nog op? Vind hier de beste Kia Niro private lease deal voor jou.

kia-niro-phev

Cupra Leon 

In 1996 begon SEAT de naam Cupra toe te voegen aan de meer sportieve versies van verschillende modellen. Ruim twintig jaar later in 2018 ging Cupra op eigen benen staan als high-performance submerk van SEAT. Cupra wilde inzetten op sportiviteit en elektrificatie. In 2020 werd een van de eerste wapenfeiten van de Spanjaarden geïntroduceerd: de Cupra Leon.

De samenwerking tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor levert de Cupra Leon een vermogen van 245 pk op, waarmee het met recht een ‘hot hatch’ genoemd mag worden. De Leon beschikt over een zestraps automatische versnellingsbak met twee koppelingen en een accupakket van 12,8 kWh.

De Leon komt volledig elektrisch tot 52 kilometer en is aan de laadpaal binnen vier uur weer volledig opgeladen. Aan het stopcontact thuis moet je daar twee uur bij rekenen. Zuinig is de Leon ook te noemen met een verbruik van 1 op 60.

Als jij een auto wil rijden waar zowel je hoofd als je autohart van genieten, kies dan voor een Cupra Leon private lease deal.

cupra-leon-gray

Volkswagen Golf 

Volkswagen introduceerde de Golf bijna 50 jaar geleden in 1974 en blijft maar nieuwe generaties van het model produceren. Daarmee is de Golf een van de meest herkenbare en iconische auto’s uit het Nederlandse straatbeeld. Ook de meest recente achtste generatie van de Golf is een fraai exemplaar. Tevens produceert Volkswagen sinds 2012 al een PHEV-versie van de Golf, waarmee ze precies lijken te weten hoe ze comfort met sportiviteit kunnen combineren. 

De standaard eHybrid-versie is met 204 pk geen trage auto en is daarbovenop extreem zuinig met een gemiddeld verbruik van 1 op 111. Je kunt 71 kilometer op de elektromotor rijden in de Golf, wat een prijzenswaardige actieradius is voor een PHEV. Mocht je de auto een slag sportiever willen hebben kun je kiezen voor de Golf GTE, die met 240 pk wat krachtiger is. Al met al is de Golf een van de beste en meest efficiënte PHEV’s. 

Wil jij er ook een? Kijk dan hier voor de beste Volkswagen Golf private lease deals. 

volkswagen-golf

Opel Astra

Evenals de Golf rijdt de Opel Astra al decennia rond op de Nederlandse wegen. Vanaf de meest recente generatie is Opel begonnen met het aanbieden van een PHEV-versie van de Astra. De nieuwe Astra is een allrounder. De auto is met 180 pk rap en is daarnaast zuinig met een gemiddeld verbruik van 1 op 90,9. Als klap op de vuurpijl beschik je met de Astra ook nog over 352 liter bagageruimte. 

Zowel het interieur als de buitenkant van de Astra zijn strak afgewerkt en de auto bereikt een actieradius van 60 kilometer op de elektromotor. De Astra is zowel in hatchback-vorm als in stationwagen (Opel noemt het Sports Tourer) verkrijgbaar. 

Kijk hier om een passende Opel Astra private lease deal te vinden.

opel-astra

Peugeot 3008

Peugeot bouwt met de nieuwe 3008 op de versie die het in 2016 introduceerde. Destijds hadden ze de 3008 van een MPV omgeturnd tot een strakke SUV. Vanaf 2019 is het ook mogelijk om de PHEV-versie van de 3008 te bemachtigen. Ook met het uitkomen van de meest recente versie is het mogelijk om voor een plug-in hybride te gaan. 

De samenwerking tussen de elektromotor en de viercilinder produceert 225 pk en is zeker voor een SUV met een gemiddeld verbruik van 1 op 71,4 uiterst zuinig te noemen. De Fransoos komt enkel met de elektrische aandrijving tot een actieradius van 59 kilometer. Daarnaast heeft de 3008 de ruimste bagageruimte van deze lijst met 395 liter. Ook de beenruimte voor de passagiers is niet mis.

Wil jij met deze uiterst geschikte gezinsauto op pad? Kijk dan hier voor de beste Peugeot 3008 private lease deals. 

peugeot-3008